субота, 25 септембар 2021

ОСНИВАЧИ

ПОМОЋ У КУЋИ

Услуга социјалне заштите „Помоћ у кући“ је услуга подршке корисницима у задовољавању свакодневних животних потреба, како би се унапредио или одржао квалитет живота. Услуга је доступна одраслима и старијима који имају ограничења физичких и психичких способности, услед којих нису у стању да независно живе у својим домовима без редовне помоћи у активностима дневног живота, неге и надзора, при чему је породична подршка недовољна или није расположива. Дом корисника је окружење у коме се пружа већина услуга, уз коришћење услуга социјалних и здравствених служби у заједници на начин који омогућава одржање максималног степена независности и бриге о потребама корисника. Садржај услуге „Помоћ у кући“ се кроз процену потреба дефинише индивидуалним планом прилагођеним потребама корисника, а услуга обухвата низ садржаја опште неге и помоћи у кући. Ко могу да буду корисници? Корисници услуге су стара и одрасла лица, особе са инвалидитетом (телесним, интелектуалним и менталним), особе са тренутним и трајним повредама и у пост трауматском стању. 

 Услугу „Помоћ у кући“ пружа Заједнички центар за социјални рад Солидарност Љиг који покрива територију општина Мионица, Лајковац и Љиг.

Како до услуге? Процедура за пријем започиње захтевом за пружање услуге помоћ у кући. Након непосредног примања захтева од стране корисника или упута од стране Центра за социјални рад врши се почетна процена потреба. У случају попуњености капацитета формира се листа чекања.  Захтев за пружање услуге помоћ у кући можете поднети у Заједничком центру за социјални рад Солидарност.

Детаљније информације можете добити на број телефона 061/233-0439 сваким радним даном од 08 до 15 часова или путем електронске поште на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Потребна документа су:

1. Фотокопија очитане личне карте
2. Потврда о приходима -просек последња три месеца (пензија, лични доходак, тхп...)
3. Извештај лекара специјалисте о болестима
4. Фотокопија здравствене књижице

EU


Овај веб сајт је направљена уз финансијску помоћ Европске уније. Садржај је искључива одговорност Каритаса Ваљево и пројектних партнера и не одражава нужно ставове Европске уније.

Веб сајт је направљена у оквиру пројекта „За више солидарности према старијима - Кластер Колубарског округа за услугу Помоћ у кући“ који финансира Европска унија, а спроводи Caritas Ваљево уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања као главног корисника пројекта, и у партнерству са Заједничким центром за социјални рад „Солидарност“ из Љига и општинама Мионица, Лајковац и Љиг.